Malezya'nın eski başbakan yardımcısı Enver İbrahim Türk elçiliğine sığındı

Malezya'da muhalif lider ve eski başbakan yardımcısı Enver İbrahim, asistanına 'fiili livata'da bulunduğu yönündeki yeni suçlamaların ardından başkent Kuala Lumpur'daki Türk büyükelçiliğine sığındı.

Tutuklanmak ya da saldırıya uğramaktan korktuğu için büyükelçiliğe sığındığını açıklayan İbrahim, hakkındaki suçlamanın, siyasi olarak yeniden güçlenmesini istemeyenler tarafından tezgahlandığını savundu. Enver İbrahim dün yaptığı açıklamada, "Bana, halkın iradesini ezmek ve Malezya'da başlayan dönüşüme bir son vermek için suikasta uğramamın ihtimal dışı olmadığı söylendi." dedi. Malay kökenli muhalif lider, 10 yıl önce başbakan yardımcısı iken de benzer bir iddia ve yolsuzluk iddiasıyla tutuklanmış, yolsuzluk suçundan hapis yatarken fiili livata suçundan aldığı ceza yüksek mahkeme tarafından bozulmuş ve 2004 yılında serbest bırakılmıştı. Enver, ilk suçlamada da zamanın başbakanı Mahathir Muhammed'e karşı çıkmasını engellemek için siyasi bir oyuna kurban gittiğini savunmuştu.

Yeni iddialarla ilgili olarak İbrahim'in eşi Wan Azize Wan da iktidarı suçlayarak, elinde söz konusu şikayeti yapan kişinin hükümetle bağlantısını gösteren bir fotoğraf bulunduğunu açıkladı. Malezya Başbakanı Abdullah Ahmed Bedevi ise 'komplo' iddialarını yalanladı.
Hapisten 2004'te çıkan İbrahim'in fiilî lideri olduğu Parti Keadilan, geçtiğimiz mart ayındaki erken seçimlerde büyük bir başarı sağlayarak Temsilciler Meclisi'ndeki 222 koltuktan 82'sini kazanmıştı. Enver İbrahim, ideolojik olarak bölünmüş muhalefeti iktidara karşı birleştirebilecek tek politikacı olarak görülüyor.
Kaynak: Zaman / Dış Haberler Servisi

Malezya’da konser krizi - İslamcı partinin gençlik kolları kadın şarkıcılarının konser vermesine karşı çıkıyor

Malezya’da muhalefetteki İslamcı partinin gençlik kolları, ülkenin popüler kadın şarkıcılarının konser vermesine karşı çıkıyor.

Rock şarkıcısı "Ella" lakaplı Norzila Aminuddin ile pop şarkıcısı Mas İdayu’nun konser sırasında gerek giyimlerinin gerekse dans hareketlerinin erotik ve İslam’a aykırı olduğunu ileri süren gençlik kolları, bu şarkıcıların sahneye çıkarılmamasını istedi.

Aminuddin ve İdayu, muhalafet partisinin yönetimindeki Selangor eyalet hükümetinin organize ettiği 6 Haziran’daki futbol turnuvasının açılış konserinde sahneye çıkacaklardı. Ella ülkede "rock kraliçesi" olarak bilinirken İdayu "pop kraliçesi" olarak tanınıyor. Muhalefet partisi PAS’ın gençlik kolu başkanı Sallehin Mukhyi, önceki gün hükümete verdikleri protesto dilekçesinde iki şarkıcının daha kabul edilebilir sanatçılarla değiştirilmesini talep ettiklerini bildirdi. Mukhyi, eğer bu talepleri kabul edilmez de iki şarkıcı sahneye çıkarsa PAS gençlerinin sessiz bir protesto eylemi düzenleyeceklerini söyledi. Kaynak: Hürriyet