Malezya’da konser krizi - İslamcı partinin gençlik kolları kadın şarkıcılarının konser vermesine karşı çıkıyor

Malezya’da muhalefetteki İslamcı partinin gençlik kolları, ülkenin popüler kadın şarkıcılarının konser vermesine karşı çıkıyor.

Rock şarkıcısı "Ella" lakaplı Norzila Aminuddin ile pop şarkıcısı Mas İdayu’nun konser sırasında gerek giyimlerinin gerekse dans hareketlerinin erotik ve İslam’a aykırı olduğunu ileri süren gençlik kolları, bu şarkıcıların sahneye çıkarılmamasını istedi.

Aminuddin ve İdayu, muhalafet partisinin yönetimindeki Selangor eyalet hükümetinin organize ettiği 6 Haziran’daki futbol turnuvasının açılış konserinde sahneye çıkacaklardı. Ella ülkede "rock kraliçesi" olarak bilinirken İdayu "pop kraliçesi" olarak tanınıyor. Muhalefet partisi PAS’ın gençlik kolu başkanı Sallehin Mukhyi, önceki gün hükümete verdikleri protesto dilekçesinde iki şarkıcının daha kabul edilebilir sanatçılarla değiştirilmesini talep ettiklerini bildirdi. Mukhyi, eğer bu talepleri kabul edilmez de iki şarkıcı sahneye çıkarsa PAS gençlerinin sessiz bir protesto eylemi düzenleyeceklerini söyledi. Kaynak: Hürriyet