Malezya Yemekler, Malezya Mutfağı: Malezya usulü körili tavuk


Malezya usulü körili tavuk

Değişik tatları kendisi yaparak denemek isteyenler için ünlü şeflerden birkaç tarif de aldık. Örneğin pek çok mekanda farklı türlerini yediğiniz körili tavuğun bir de Malezya usulünü deneyebilirsiniz. Gerekli malzemeler: 1 kg küçük parçalara doğranmış tavuk, 30 ml yağ, 70 gr doğranmış arpacık soğanı, 40 gr doğranmış zencefil, 20 gr doğranmış sarımsak, 20 gr doğranmış fıstık, 5 parça limon yaprağı, 50 gr kırmızı biber, 20 gr köri tozu, 30 ml hindi suyu, 30 ml Hindistan cevizi sütü, 15 gr tuz ve 20 gr şeker.

Yapılışı:
Öncelikle yağı kızartın ve kahverengiye dönünce tavuk haricindeki tüm doğranmış parçaları yağa atın. Bundan sonra kırmızı biberi, limon yaprağını ve köri tozunu ekleyin. Köri tozu piştiği zaman hindi suyunu koyun. En son olarak tavuğu ekleyin ve ardından şeker ile Hindistan cevizi sütünü koyun. Yemeğiniz 10 dakika piştikten sonra servise hazır.